Holdfényliget Kalandpark

Holdfényliget Kalandpark

A Holdfényliget Kalandpark az Alpokalja kalandparkja, itt található hazánk legmagasabb mászófala. A kötélpályák már 3 éves korú gyermek számára is használhatók, de kipróbálható a jégcsákányos falmászás, a gumifalmászás, és a hagyományos íjászat. Számos elem a felnőttek számára is használható, de a drótkötél pálya még kerekesszékkel is alkalmas. Külön érdekesség a tó stégjén álló szabadtéri finn szaunaház.

Holdfényliget Kalandpark létesítményei és látnivalói

A Szombathely közelében lévő Gyöngyösfalu Vas megyében található. Az Írottkő Natúrpark nevezetes idegenforgalmi attrakciója a Holdfényliget Kalandpark, hiszen az utazási szokások átalakulásával egyre nagyobb az igénye a családoknak a természetközeli élményre és kikapcsolódásra. Az Infopont melletti kilátóból az Alpokalja vonulata, és a környék települései láthatók.

Holdfényliget Kalandpark

Népszerű attrakciók

A szabadtéri létesítményben a környezetbarát és környezetkímélő termékek felhasználása mellett elsődleges a természet védelme. Ugyanakkor azon helyek egyike, ahol lehetőség van- előzetes bejelentkezéssel- mozgásban akadályozottak számára kerekesszékkel használni az egyedi drótkötélpályát.

Holdfényliget Kalandpark

Erdei drótkötélpálya

1-16 méter magasságban a lombkorona fölött található a drótkötélpálya, amely izgalmas élmény felnőttnek, és gyereknek egyaránt – egyike az ország leghosszabb erdei drótkötélpályájának. A három különböző magasságú, és nehézségi fokozatú pályája a kicsiknek már  3 éves kortól alkalmas, 60 méteren 10-10 akadállyal. Az iskoláskorú gyermekek is különböző színű-nehézségi fokozatú pályán próbálhatják ki magukat. A felnőtteket kék, piros és fekete pályák várják – a sípályához hasonlóan, különböző hosszan és akadályokkal nehezítve.

Száguldó Denevér pálya

A pálya 16 m magasan és 100 m hosszan kínál 15 egymás utáni csúszást és adrenalin élményt. Csak 14 éves kortól és 160 cm testmagasság felettiek próbálhatják ki.

Falmászás és gumifalmászás

Az Írottkavics mászótorony része a 18 m magas mászófal, amely egyik útvonala könnyebb, míg a másik már gyakorlottak számára alkalmas. A gumifalmászásnál pedig autógumikból épített függönyfalon keresztül lehet az Írottkavics mászótoronyba a fák lombkorona szintjéig lehet feljutni. 16 méter magas, és felső biztosítás teszi biztonságossá.

Jégcsákányos falmászás

A 16 méter magas falra fakorongokba akasztott csákánnyal lehet feljutni, amely kiváló gyakorlás a természetben is előforduló jég mászására. Csak 14 év felettiek próbálhatják ki.

Holdfényexpessz kisvonat

 A park tölgyerdőjében zakatol a szűknyomtávú erdei kisvasút, több mint egy kilométer hosszan. A 20 perces menetidő kellemes családi élmény a kisebb gyermekkel érkezőknek.

További népszerű kalandelemek

  • eMonsteRoller
  • ejtőgép, óriáshinta
  • csúszókorong pálya

 A kihívások iránt túlzottan nem érdeklődők ezalatt aranymosással, mezítlábas élményösvényen, játszótéren stb. múlathatják az idejüket.

Finn szaunaház

A Holdfényliget tó stégjén felépített finn szaunaházat akár 8 fős csoportok is igénybe vehetik. A ház oldalánál használható egy zuhany, de akár a tóban is lehűthetik magukat a bátrabbak. Igény szerint lehetőség van téli hónapokban privát szaunázásra, amely az egész komplexumra értendő, így akár éjszakai sötétségben diszkrét hangulatvilágítás mellett lehet élvezni a szaunázás nyújtotta élményt.

Szent Ilona Kápolna

A Holdfényliget Kalandparkban található a 2008-ban átadott erdei kápolna, amely állomása a Szent Márton zarándok útvonalnak.

Nyitvatartás 2021

Főszezonban naponta: 10:00-19:00 között tart nyitva.

Elő és utószezonban május 15.-június 15. és szeptember 1.október 31, között hétvégente 10:00-18:00 között tart nyitva. Ezenkívül minden ünnep- és munkaszüneti napon, valamint iskolai szünidőben is nyitva tart.

Jegyár

 A belépés 4 éves kor alatt ingyenes a nem fizetős játékok esetében.

Belépőjegy (sétálójegy) 4-99 éves korig: 1400 Ft

Vásárolható Telekaland jegy (belépő és sportszolgáltatások árát tartalmazza) és Kötélpályajegy, amelyhez belépőjegy váltása szükséges.

Telekaland-kölyök kaland jegy: 4900 Ft

Telekaland-teljes kaland jegy: 5900 Ft

Finn szauna (2-8 fő, max. 2 óra személyenként-legfeljebb 10 000 Ft): 2500 Ft

A fizetős szolgáltatások pontos listája, és a részletes nyitvatartás az élménypark oldalán a https://holdfenyliget.hu/hu/arlista/ tekinthető meg.

A jegypénztárban Szép kártyás és bankkártyás fizetés biztosított.

Holdfényliget Kalandpark

Elérhetőség

9723 Gyöngyösfalu, Liget u. 1.

Telefonszám: +36 30 600 6303

 Web: https://holdfenyliget.hu/  I E-mail: info@holdfenyliget.hu

Nevezetességek, családos programajánlatok a közelben

Írottkő-kilátó I Lékai lovagi vár, Ausztria (Lockenhaus)I Sibrik-kastély és angolpark, Bozsok I