isztambul hajóval

Hajótúrák a Boszporuszon

Isztambul fő látványosságainak egyike a Boszporusz, amely egy 30 km hosszú tengerszoros, és Európát választja el Ázsiától. Az Isztambulba látogatók között egyik legnépszerűbb városnézés a hajókirándulás a Boszporuszon. Két partján katonai erődök és gyönyörű paloták láthatóak.

isztambul hajoval

A szorost számos híd köti össze, például Boszporusz-híd, a Győzedelmes Mehmed szultán híd (e két híd Európát Ázsiával köti össze, a Galata-híd, az Aranyszarv-öblöt az Óváros résszel. Számos társaság (Şehir Hatları és Turvol) szervez rövidebb és hosszabb túrákat az európai és ázsiai oldal között.

isztambul boszporusz hajoval

A Şehir Hatları flotta által szervezett teljes Boszporusz túra Eminömüből indul, három óra az időtartama.  Érinti  Beşiktaş, Üsküdar, Kanlıca és Sarıyert és Kavaǧıba a végállomása. A rövidebb, 2 órás túrán hajóval Eminömüből İstinyebe lehet eljutni.

Boszporusz

A Turvol által szervezett hajótúrán az európai oldalról indul, és Üsküdarban és Kadıköyben áll meg. A turisták nagyon kedvelik, mivel nemcsak a város panorámájában gyönyörködhetnek, de a Dolmabahçe palota, és szultán nyári palotája, a Beylerbeyi palota és a Rumeli Hisarı erőd is megcsodálható a másfél órás út alatt. Lehetőség van, hogy a menetjeggyel egy-egy állomáson hop-on-hop-off módszerrel megszakítani, és alaposabban körülnézni.