Colorado Bend State Park

Colorado Bend State Park

A Colorado Bend State Park remek szórakozás lehet vadvilágot kedvelők számára, akik nem riadnak vissza a primitív eszközök használatától. A parkban jelenleg kempingezés, túrázás, evezés, barlangászás, mountain bike, úszás, madár- és vadvilág megfigyelés lehetséges, idegenvezetővel is.

Az állami parkban lehetőség van 52 km-es vad utat bebarangolni, ahol mindenki megtalálhatja a maga számára kihívással kecsegtető utakat.

A Coloradoi kanyar állami parkot a lassú mozgású víz jellemzi a leginkább, amely egy lélegzetelállító canyonon halad keresztül. Az evezés szerelmesei a folyó minden egyes szegletét bejárhatják a természeti körülményekhez igazodva. Amikor a Buchanan-tó vízszintje eléri az átlagos szintet, akkor a folyó az nagyobb csónakok számára is használható lesz  körülbelül 10 kilométer erejéig.

Colorado Bend State Park

Érdemes figyelni a sok hordalékra, amely a folyón elég gyakori, így okozhat némi nehézségeket a természet szerelmeseinek. A parkban lehet bérelni kajakokat, ha esetleg szeretnénk felfedezni  folyón keresztül a Coloradoi kanyar állami parkot.

Milyen programokat kínálnak az ide látogatóknak?

Gorman Falls Tours: A Gorman vízesést lehet közelebbről megtekinteni vadőri segítséggel. Ez egy körülbelül 2-3 kilométeres szakaszt jelent.

Colorado Bend State Park

Wild Cave tours: Egy remek lehetőség a barlang szerelmeseinek. Ha szereted, hogy ha piszkos a ruhád és küzdeni kell azért, hogy láthass valami szépet, akkor ez a túra neked való. A vadőrök olyan helyre vezetnek el, ahova csak a legbátrabbak merészkednek. Rengeteg mászás, csúszás és erőfeszítéseknek köszönhetően hatalmas föld alatti csarnokokat fedezhettek fel.