Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Chenonceau kertjéből csak úgy árad a természet, a víz, a levegő és a növények harmóniája. Mindezt megkoronázza a vízen ülő csodálatos kastély, mely egy igazi építészeti remekmű.

Az Udvar tulajdona, később királyi székhely. Chenonceau kastélya kivételes történelmi helyszín, melynek eredeti építészeti megoldásai, kertjei, valamint a XVI. század flamand mestereinek festményeiből és faliszőnyegeiből álló gyűjteménye egyaránt figyelemre méltó.

Bútorzatának gazdagsága és díszítése egyedülálló, csakúgy, mint a története… olyan asszonyok szerették, vezették és védték, akik többségének nevét jegyzi a történelem.

Chenonceau kastéy

Medici Katalin királynő építtette Diane hídján a két szintes galérát. A női kezek nyoma mindenütt jelen van, megvédte a kastélyt a harcoktól és háborúktól, és a béke szigetét hozta létre ezen a helyen.

Chenonceau jelenleg Versailles után, a második leglátogatottabb francia kastély.

Medici Katalin és Diane de Poitiers kertjei elegánsan kialakított növényi kreációk. Lenyűgöző látványt nyújtanak a Bernard Palissy által tervezett Jardin Vert, és az olasz labirintusok egyaránt… Különlegesebbnél különlegesebb virágokat, dísznövényeket használnak a kertek kialakításához és gondozásához.

Chenonceau kastély

KIHAGYHATATLAN LÁTNIVALÓK

A Dóm épületében található viaszmúzeum (Musée de Cires) egész évben várja a látogatókat.A kiállítás bemutatja Chenonceau történelmét a reneszánsztól az I. világháborúig (1518 – 1918-ig).

Az éttermek március közepétől november közepéig egész évben nyitva vannak. Az Orangerie étterem a Jardin Vert kerttel szemben található, melyet Bernard Palissy tervezett. Itt igazi ínyenc ételekkel várják az éhes vendégeket. Egy teázó, egy önkiszolgáló étterem és egy szendvicsező is található a kastély területén.

A Dóm Pincéje – itt megkóstolhatják a a Touraine-Chenonceaux vidék AOC minősítésű borait.

A kastély ajándékboltja: egész évben, minden nap szabadon látogatható. Különleges, eredeti, exkluzív és limitált szériás ajándékok nagy választéka található meg a boltban.

Chenonceau kastélya

Újdonság a kertben

a Potager des Fleurs egy játékos újdonságot nyit meg a kastély kertjében a látogatóknak, melyben szabadon sétálhatnak a sakktáblák és rózsák között.

Éjjeli séták

Chenonceau kertjében nyáron megelevenednek a reneszánsz pompás fényei. A látogatók megcsodálhatják a kivilágított kerteket, mindezt Arcangelo Corelli, olasz barokk zenei virtuóz muzsikájára. Júniusban minden pénteken, szombaton és vasárnap 21.30-23.30-ig. Július 1-től augusztus 31-ig, minden este 21.30-tól-23.30-ig. A pénztár 23 órakor zár. (Ára: 5 euro/fő. 7 év alatt gyerekeknek ingyenes)

Chenonceau-i kastély

Séta csónakon

fedezze fel a kastélyt a folyó felől és evezzenek át a lenyűgöző boltívek alatt. Csónakok és kenuk várják a látogatókat a Diane de Poitiers kert közelében. Július 1-től augusztus 31-ig (Ár: 6 euro/csónak)

Virágos randevúk

a kastély díszítését mindig a szezonra jellemző virágokkal végzik, így egész évben más-más pompában díszeleghet a különböző növényeknek köszönhetően.