A repülőjegyvásárlás során elkövetett leggyakoribb hibák

A repülőjegyvásárlás során elkövetett leggyakoribb hibák

Kezdődhet a vakáció! Indulhat a nyaralás! A felfedezés! Az élmények begyűjtése! Nincs is ennél izgalmasabb, vonzóbb időszak, ami megannyi kalandot rejt magában! Az évnek ez az a periódusa, amire tényleg a legtöbben vártak, várnak. Az pedig külön említésre méltó tény, hogy immár évek tétlensége, egy helyben maradása után kitárulhat a nagyvilág ajtaja mindenféle szabályozások, korlátozások nélkül. Ez a fajta szabadság kétségtelenül mámorító. Az adott országban érvényes törvényekről természetesen mindenképpen célszerű tájékozódni, de egyébként már önmagában az út tervezése olyan felszabadító élmény, ami aranyat ér! Vagy az is lehet, hogy ami valójában megfizethetetlen!

Akadnak bakik, amik amúgy elkerülhetőek lennének?

Persze! Nincs is ezzel baj, emberek vagyunk, tehát hibázunk. A probléma ott kezdődik, amikor kifejezetten nagy tételekről van szó, vagy ha amúgy az egész fennforgás egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Sokszor a kapkodás, a siettetés, a türelmetlenség az, ami alapjául szolgál az elvétett fejlemények bekövetkeztének. Semmi gond, még jó, hogy egy kis koncentrációval ezek tényleg egy az egyben kivédhetőek.

Például egy Barcelona repülőjegy az eSky.hu kínálatában (https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/bcn/barcelona) nem tartogat meglepetéseket. A leírásból feketén-fehéren kiderülnek a részletek, s az egyénre szabott ajánlat pedig végképp pontokat tehet a kérdőjelek végére. Tehát, az egyik legnagyobb baki, ami elkövethető és ami egyúttal játszi könnyedséggel tökéletesen kikerülhető, az a nem megbízható forrás kiválasztása. Hiába kecsegtet ellenállhatatlan csomagokkal egy, amúgy teljesen ismeretlen, hitelességgel nem rendelkező társaság, nem érdemes belecsobbanni ebben az értelemben az ismeretlenbe. Ugyanis könnyedén óriási csalódás lehet a történet befejezése! A csalódás pedig jelen esetben komoly anyagi veszteséget jelent, az elvesztegetett időről, energiáról nem is beszélve. Ezek egyike sem pótolható.

A repülőjegyvásárlás során elkövetett leggyakoribb hibák

A legolcsóbb a legjobb?

Gyakori hiba, hogy sokan automatikusan úgy gondolkodnak, hogy aminek alacsony az ára, az bőven jó is lesz. Nem kellenek extrák, nem kell flancolás. A gond aztán ott csúcsosodik, amikor kiderül, hogy ez a túlzóan minimalista gondolkodás olyan körülményeket hívott életre, amik joggal nevezhetőek elviselhetetlennek. Nincs az a pénzspórolás, amiért bárminemű kényelmetlenséget megérné bevállalni és kibírni. Pláne, ha ez a diszkomfort az egész utazást megkeserítheti.

Önmagában nem az ár nagysága az, ami döntési szituációban mérvadó, hanem az a fontos, hogy a befizetésre váró anyagiakért mi jár cserébe? Na és ezen a ponton dőlhet el, hogy akkor tényleg olcsó vagy kifejezetten drága a kiszemelt mulatság?!

A repülőjegyvásárlás során elkövetett leggyakoribb hibák

Mennyire számítanak az egyedi igények?

A lehető leginkább! Például hiába az egyik legnépszerűbb a Róma repülőjegy az eSky.hu kínálatában (https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/rom/roma). Ha valaki csak azért akar elmenni Olaszországba, mert az divatosnak mondható ebben a régióban, akkor jóformán alá is írható a sikertelenség. Na nem azért, mert Róma ne lenne gyönyörű, vonzó és csábító! Dehogynem az! Viszont amikor valaki szinte megfelelési kényszerből kíván csak ellátogatni az olasz tájra, akkor eleve a fals motiváció sok jót nem ígér.

Úgyhogy teljesen mellékes ki mit mond, ki merre járt. A mindenkori fő szempont az egyéni igények figyelembevétele és az azok alapján történő döntéshozatal. Az elégedettség és persze az örömöt szerző utazás innentől fogva pontosan ugyanannyira garantálható, mint a bakiktól mentes szervezés és levezénylés.

Ha a fent felsorolt gyakori tévedések egy az egyben a múlt homályába száműzhetőek, akkor a boldogság felső foka borítékolható!