Várna

Várna

Az ország ’tengerparti fővárosának’ is nevezett Várna látnivalóival, programjaival, tengerparti strandjaival az egyik legkedveltebb üdülőhely a Fekete-tenger mentén. Műemlékei közül kiemelkedik az egykori római fürdő, melynek közel  400 hosszú csatornarendszere szinte teljes épségben megmaradt.

A Fekete-tenger partján fekvő, a hasonló nevű Várnai-öbölben elnyúló Várna Bulgária harmadik legnagyobb városa.  Az ország ’tengerparti fővárosának’ is nevezett Várna látnivalóival, programjaival, tengerparti strandjaival az egyik legkedveltebb üdülőhely a Fekete-tenger mentén. Sok turistát vonzanak a közelében létesült népszerű üdülőhelyek is, mint Albena és az ’Aranyhomok’ üdülőövezete.

A tengerpart és a kikötő között húzódik az óváros, melynek egyik legjellegzetesebb épülete a sokkupolás katedrális.

Műemlékei közül kiemelkedik az egykori római fürdő, melynek közel  400 hosszú csatornarendszere szinte teljes épségben megmaradt.

Múzeumai közül a legismertebb a Régészeti Múzeum és a Tengerészeti Múzeum. Várna további nevezetességének számit az ’Akvárium’, ahol a Fekete-tenger jellegzetes élőlényeit tekinthetjük meg.