törökország nyaralás

Törökország Nyaralás

Törökország, az Európát Ázsiával összekötő legismertebb kapocs, mely ezer szállal kötődik nemcsak az európai hanem a magyar történelemhez is. A legismerősebben bizonyára Isztambul és Rodostó neve cseng mindannyiunknak, de Törökország ezer más látnivalót is tartogat az idelátogatóknak.

Törökország nyaralás során nemcsak Ephesos, Pamukkale, Aspendosz vagy Kappadokia látnivalóit érdemes felkeresni, hanem számos görög, római, szeldzsuk, ottomán emléket, mecsetet és épen maradt ókori színházat fedezhetnek fel a káprázatos természeti látnivalók mellett.

oludeniz

Az elmúlt években egyre több honfitársunk tölti a vakációját Törökországban. Ami talán köszönthető a török emberek barátságos természetének, amellyel az általuk “rokon nemzetnek” tartott magyarokat fogadják és a Török Riviéra szállodáiban épp oly ismerős a magyar szó, mint az isztambuli bazárban. Ha még nem járt ebben a csodálatos országban, javasoljuk, tegyen kísérletet és fedezze fel magának az eddig csak ismerősen hangzó nevezetességeket, vagy töltsön egy csodálatos hetet a családjával vagy barátaival az Égei-tengeren, eközben hajójukkal szebbnél szebb tájakat fedeznek fel. Ha azonban inkább egyszerre szeretné élvezni az üdülőhelyek nyüzsgő életét és a gondtalan pihenés örömét akkor a kristálytiszta tenger partján számos európai színvonalú szállodát kínálunk Önnek!

alanya

Antalya

Antalya a Földközi-tenger partjánál található, az Anatóliai-félsziget déli részén az ország legnagyobb nyaralóközpontja. Tengerpartja kavicsos, a víz pedig gyorsan mélyül. Számos szórakozási lehetőség és történelmi látnivalók sokasága várja az ide látogatókat.

Antalya

Kemer

45 km-re Antalyától, a Taurus-hegység lábánál található egykori kis halászfalu, amely napjainkban rohamos gyorsasággal fejlődik. Csodálatos természeti adottságai, és hangulatos jacht kikötője teszik népszerűvé. Tengerpartja kavicsos, a víz gyorsan mélyülő, kristálytiszta.

Kemer

Belek

Az utóbbi években vált ismertté ez a gyönyörű partszakasz. Több kilométernyi, homokos és kristálytiszta partszakaszon kiváló, igazi luxust kínáló hotelek találhatóak. Az üdülőfalu méltán híres a golfpályáiról is. A tenger lassabban mélyül mint Kemernél, a part pedig homokos apró kavicsokkal.

Belek

Side

Antalyától 80 km-re található ősi halászfalu. Széles, hosszú, homokos tengerpartjának és mindig kellemes hőmérsékletű, lassan mélyülő vízének köszönhetően ideális hely kisgyermekes családok részére, de egyre népszerűbb a fiatalok körében is, akik nemcsak rengeteg sportolási lehetőség közül választhatnak a tengerparton, hanem számos szórakozási lehetőséget is találnak az óvárosban.

Side

Alanya

Törökország egyik legkedveltebb üdülőhelye ókori eredetű város, erődítmények, szűk utcácskák színesítik. Tengerparti strandja homokos-apró kavicsos, számos étterem, kávézó és bárok sokasága tette népszerűvé az idelátogató turisták körében.

Alanya

Marmaris

Marmaris sziklás öblök, vadregényes tájak és homokos-kavicsos tengerparti strandjai által népszerű üdülőhely az Égei-tenger partjánál. A város festői jachtkikötője, óvárosa (ahol ruha, bőr, ékszer is szőnyegüzletek sokaságát találják) és a mindenkit magával ragadó pezsgő és izgalmas éjszakai élete csábítja ide a nyaralókat évről évre.

Marmaris

Fethiye

A Taurusz hegység és egy természet által alkotta öböl öleli át ezt a rendkívül hangulatos városkát. Nemcsak rendkívüli természeti adottságai miatt hanem a különböző sportolási lehetőségek és a rendkívül gazdag ókori látnivalók miatt is felejthetetlen élményt nyújt.

Fethiye

 

 

Ölüdeniz

Ölüdeniz csodálatos lagúnák, széles, homokos tengerpart és türkiz színű tenger, amely a világ egyik leghíresebb és legszebb helyévé teszi ezt kisvárost. Ideális hely nemcsak a pihenni vágyóknak hanem azoknak is akik különböző sportolási lehetőségekkel aktívan szeretnék eltölteni a vakációjukat.

oludeniz