Nagybivalyos horgásztó

Nagybivalyos horgásztó

A Várpalota külterületén található Nagybivalyos horgásztó kedvelt a sporthorgászok körében. A tó és környéke közelmúltban jelentősen megújult, a szabadidős létesítmények a horgászat mellett  vonzó lehetőséget kínálnak a családos aktív kikapcsolódásra is.

Várpalota Veszprém megyében található egykori bányaváros, egykoron az ipari létesítményeiről volt közismert, a tájképet várost övező gyárak kéményei uralják.  Csodálatos a fekvése, és kirándulóhelyei miatt napjainkban sokan érkeznek a környékre. Nevezetes műemléke a város központjában álló középkori Thury György vár.

Nagybivalyos horgásztó és Üdülőcentrum

A Várpalotát átszelő 8-as főútról Ősi község felé letérve található a Nagybivalyos horgásztó és Üdülőcentrum, amely napjainkban népszerű a sporthorgászat kedvelők körében. A gyermek és felnőtt horgászversenyek az egész évben nagy látogatottságot élveznek. Az egykori bivalylegelőt a bányából kiszivattyúzott víz árasztott el, valamint az egykori tárnák töltődtek fel vízzel, a változatos vízmélység pedig a beszakadt tárnák helyén alakult ki.

Nagybivalyos horgásztó

A horgásztó létesítményei

A horgásztó megújult modern infrastruktúrával rendelkezik, mivel a közelmúltban jelentős fejlesztésen esett át. Így ma halőrház, faházak, és korszerűsített vizesblokkok is találhatók.  A halőrház többes funkciót lát el, egyben bemutatótérként is működik. A Nagybivalyos horgásztó egy olyan létesítmény, ahol minden korosztály kellemesen töltheti el az idejét, hiszen új szabadidőpark, madármegfigyelő, tanösvény és játszótér is létesült a közvetlen közelében.

Nagybivalyos horgásztó

A négy tóból álló horgászparadicsomban 24 órás horgászat folyik, haladók számára is ideális.  Horgászni a tó körül az arra kijelölt körbekerített helyen lehet. A 40 hektáros kristálytiszta vízű bányatavat az intenzív telepítések miatt nagy halsűrűség jellemzi, közismert a hatalmas pontyairól és vad halairól.

A Nagybivalyos horgásztóban fogható halak:

  • Koi Ponty
  • Amur
  • Ponty
  • Fehér Busa
  • Compó
  • Harcsa

A Nagybivalyos horgásztavon engedélyezett horgászmódszerek:

Bojlis, Fenekezés, Feeder, Pergetés, Úszós, Legyezés

Nevezetes események

Nagybivalyos Pontyfogókupa

Szabó László emlékverseny, KingBaits Kupa

Tudnivalók

A Nagybivalyos horgász bérletek és napi jegyek válthatók, a területi jegyek névre szólóak. Az éves jeggyel rendelkezők naponta 2+1 db nemes halat, valamint 5 kg egyéb halat vihetnek el. A kifogott nemes halak – a megengedett mennyiség felett napi áron vásárolhatók meg.

Nyitvatartás

Napi 24 órában tart nyitva.

Elérhetőség

Nagybivalyos horgásztó

8100 Várpalota, Hrsz. 0231/39

Fotó: fishngo.net, varpalotaihircentrum.hu