isztambul nagy bazar

Isztambuli Nagy Bazár

A világ egyik leglátogatottabb turista attrakciója egyike a legnagyobb fedett piacok egyikének, évente több mint 90 milliónyian keresik fel. A világ első bevásárló központjaként is számon tartják, a keleti kézműves áruk kelmék, fűszerek, bőr és aranyáruk szemkápráztató bőségét kínálják.

Az épület komplexum mintegy 60 fedett utcácskája több ezer üzletet foglal magában, de 5 dzsámit is magába foglal.

isztambul nagy bazar

A bazár első épületét még a középkorban 1455-ben az oszmán törökök hódítását követően kezdték el építeni, de a kezdetekben a különféle piacok (rabszolga, használtcikk, textilek), egymástól elkülönülve voltak. A 17. századra a különféle területek összeolvadtak, és kialakult a bazár a mai is látható funkcionalitása. A bazár számos történelmi, gazdasági vihart és természeti csapást vészelt át.

Isztambuli Nagy Bazár A világ egyik leglátogatottabb turista attrakciója egyike a legnagyobb fedett piacok egyikének, évente több mint 90 milliónyian keresik fel. A világ első bevásárló központjaként is számon tartják, a keleti kézműves áruk kelmék, fűszerek, bőr és aranyáruk szemkápráztató bőségét kínálják.

Ma az idelátogató, egzotikumért rajongó turisták egyik legkedveltebb helye. A Nagy bazár nemcsak bevásárló, de kulturális központ is egyben. 2016-tól nagyszabású, 10 évig tartó munkával az egész épület komplexumot felújítják, amely alatt a bazár zavartalanul üzemel. További érdekességként a hozzá tartozó egykori karavánszerájok egy részét hotelekké fogják alakítani.

isztambul nagy bazar

Nyitva tartás

Hétfő-szombat 08:30-19:00-ig

vasárnap zárva