Utazások arrow Utazások külföldön
Boldogasszony
Burgenland
 
A Burgenland keleti oldalán fekvő Boldogasszony (Frauenkirchen) a Fertő-tó környék vallási központjának számít. A település központjában található barokk stílusú Mária Mennybemenetele Bazilikáját évente több mint százezer zarándok látogatja meg.
 
Folytatás... [Boldogasszony]
 
Pamhagen
Burgenland
 
A Fertő-tó keleti oldalán, közvetlenül a magyar határ mellett fekvő település főként a környékére látogató és ott fészkelő ritka madárfajairól ismert. Történeti emlékei közül említést érdemel a Türkenturm, a történelmi harangláb.
 
Folytatás... [Pamhagen]
 
Nyulas
Burgenland
 
A Fertő-tó északi partja mentén elhelyezkedő Jois (Nyulas) kistelepülésének több látnivalója is van:  a Halstatti korból származó halomsírok, borászati tanösvény és egy 18. századi templom.
 
Folytatás... [Nyulas]
 
Schützen am Gebirge
Burgenland
 
A Fertő tó menti Schützen am Gebirge (Sérc)egy jellegzetes burgenlandi bortermeléssel foglalkozó kisfalu. Itt járva a közeli 224 méter magas Goldberg természetvédelmi területét érdemes meglátogatni.
 
Folytatás... [Schützen am Gebirge]
 
Oslip
Burgenland
 
Oslip (Oszlop) a szőlőtermeléssel foglalkozó Burgenland egy karakteres faluja. A településen járva érdemes megtekinteni a ma is álló egykori vízimalmok egyikét. A település plébániatemploma eredetileg a 14. századból származik.
 
Folytatás... [Oslip]
 
Mosonbánfalva
Burgenland
 
A Burgenland tartományban, a Fertő tó keleti partján fekvő Mosonbánfalva  (Apetlon) különösen a sportolók és a természetjárók, madárbarátok körében népszerű. A szomszédos Lange Lacke Természetvédelmi területe népszerű madárfészkelőhely.
 
Folytatás... [Mosonbánfalva]
 
Fertőszéleskút
Burgenland
 
A Fertő-tó északnyugati partján fekvő  Fertőszéleskút (Breitenbrunn) legjelentősebb történelmi emléke a 17. századból származó torony, melyben jelenleg múzeum működik.
 
Folytatás... [Fertőszéleskút]
 
Gálos
Burgenland

Gálos (Gols) a Fertő-tó ausztriai régiójának fő borászati központjának számit. A szőlőművelés több évszázados hagyományra tekint vissza, lakosságának ma is több mint 50%-a szőlőműveléssel és bortermeléssel foglalkozik. A településen szoborparkja mellett Borkultúra Központ és egy borászati tanösvény is található a faluban.
 
Folytatás... [Gálos]
 
Fertőfehéregyháza
Burgenland

Fertőfehéregyháza  (Donnerskirchen) a Fertő-tó és a Lajta-hegység között terül el. A falu római katolikus plébániatemploma a 17. században épült barokk stílusban. A látogatókat élményfürdő és egy 18 lyukú golfpálya mellett több sportolási, rekreációs lehetőség is várja.
 
Folytatás... [Fertőfehéregyháza]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 89 - 97 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement