Utazások arrow Utazások külföldön
Gjirokastra
Dél-Albánia
Az albániai Gjirokastra óvárosa szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A várost Enver Hoxha egykormúzeumvárossá nyilvánította. Gjirokastra jellegzetessége a szürke kőpalás háztetői, nagyméretű dupla boltíves egykori nagypolgári házai.
 
Folytatás... [Gjirokastra]
 
Podersdorf am See
Burgenland
 
Podersdorf am See (Pátfalu) műemlékei közül érdemes kiemelni az 1663-ban épült szélmalmát és a későbarokk stílusban épült plébániatemplomát.
 
Folytatás... [Podersdorf am See]
 
Trogir
Horvát tengerpart
Trogir óvárosa egy kis szigeten fekszik, melyet hidak kapcsolnak a szárazföldhöz és az Čiovo-szigethez. Az óváros a középkori városfalon belül alakult ki, kis utcái, templomai, román-, gótikus-, és reneszánsz stílusú lakóházai valódi középkori hangulatot árasztanak. Trogir belvárosa 1997 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.
Folytatás... [Trogir]
 
Winden am See
Burgenland
 
A Fertő-tó mentén fekvő Winden am See (Sásony) települése főként borairól ismert. A falu közelében található Medvebarlang (Bärenhöhle), Burgenland egyetlen természetes barlangja, mely a lakóhelye Európa egyik legnagyobb denevér-kolóniájának.
 
Folytatás... [Winden am See]
 
Sibenik
Horvát tengerpart
Számos műemléken kívül Šibenik legkiemelkedőbb látnivalója a 15. században épült Szent Jakab székesegyház, a dalmáciai gótikus-reneszánsz építészet remekműve. A székesegyház szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A székesegyház mellett emelkedik a 15. századi, reneszánsz stílusú, loggiákakkal díszített városháza.
Folytatás... [Sibenik]
 
Illmitz
Burgenland
 
Illmitz (Ilmic) falva Burgenland tartomány keleti szélén, a Fertő-tó keleti oldalán található. Illmitzben van a Fertő Nemzeti Park ausztriai központja.
 
Folytatás... [Illmitz]
 
St. Margarethen
Burgenland
 
A Rusttól nyugatra található St.Margarethen (Szentmargitbánya)  mészkőbányáját már a rómaiak is használták. Ma nemzetközileg is ismert szobrászok alkotóhelye. Nyaranként minden 5. évben a passió-játékok ill. az opera-ünnepi fesztivál helyszíne.
 
Folytatás... [St. Margarethen]
 
Purbach am Neusiedler See
Burgenland
 
A Fertő-tó nyugati oldalán fekvő Purbach am Neusiedler See (Feketeváros), 1630 és 1634 között épült városfalai és bástyái többnyire ma is láthatóak.
 
Folytatás... [Purbach am Neusiedler See]
 
Mönchof
Burgenland
 
A 13. század elején a heilingenkreuzi ciszterciták kolostort építettek a településen, mely egészen a 17. század végéig létezett. Barátudvar ma is álló műemléke a 18. század első harmadában épített barokk stílusú plébániatemplom.
 
Folytatás... [Mönchof]
 
Oggau
Burgenland
 
A Fertő-tó mentén elhelyezkedő, kisméretű burgenlandi település elsősorban borkultúrájáról ismert. Ha itt járunk, érdemes egy rövis kirándulást tenni a falu fölé magasodó „Hölzelstein” mészkőszirtjére, mely kiemelten védett élőhelynek számít Ausztriában.
 
Folytatás... [Oggau]
 
Weiden am See
Burgenland
 
Fertő tó északi oldalán található Weiden am See (Védeny) tipikus burgenlandi botermelő falu. Borai mellett  a közeli Zitzmannsdorfer Wiesen természetvédelmi terület érdemel említést.
 
Folytatás... [Weiden am See]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 78 - 88 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement