Utazások arrow Utazások külföldön
Vlora
Albán tengerpart
Vlorai-öbölben fekvő Vlora tengerparti strandjai népszerű üdülőhelynek számítanak egész Albániában. A város fő történelmi-, építészeti látnivalója az 1542-1557 között épült Murad-mecset.
 
Folytatás... [Vlora]
 
Szczecin
Észak-Lengyelország
A Lengyelország északnyugati részén, az Odera partján fekvő Szczecin jelentős kikötőváros, Nyugat- Pomerániai régió legnagyobb városa. Szczecin óvárosa számos műemlékkel rendelkezik. Az egykori Pomerániai hercegi vár ma kultúrközpontként működik.
Folytatás... [Szczecin]
 
Plovdiv
Dél-Bulgária
 
A Marica folyó partján elterülő, a hét dombra épült Plovdiv Bulgária egyik legrégebbi városa gazdag történelmi múlttal és látnivalókkal. Plovdiv kiemelkedő látnivalója az óváros domboldalán épült 2. századi római amphiteátrum.
 
Folytatás... [Plovdiv]
 
Neusiedl am See
Burgenland
 
A Fertő-tó északi partján fekvő Neusiedl am See (Nezsider) a helyi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásai miatt népszerű. A város egyik fontosabb történelmi emléke a gótikus eredetű római katolikus plébániatemplom.
 
Folytatás... [Neusiedl am See]
 
Fertőmeggyes
Burgenland
 
Fertő-tó nyugati oldalán fekvő Fertőmeggyes  (Mörbisch) turisztikai programjai közül a tavi színpadon megrendezésre kerülő Operett Ünnepi Játékok érdemelnek említést.
 
Folytatás... [Fertőmeggyes]
 
Féltorony
Burgenland
 
Burgenland északi részén, a magyar határ mellett fekvő Féltorony (Halbturn) fő látnivalója a 18. század elején épült barokk kastély. A kastélyt hosszú ideig vadász- és nyaraló kastélyként használták, az épületben jelenleg múzeum működik. A korábbi franciakert nem maradt fenn, jelenleg a 100 évvel ezelőtt kialakított tájkert várja a látogatókat.
 
Folytatás... [Féltorony]
 
St. Andrä am Zicksee
Burgenland
 
Fertő-tó mentén fekvő St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) a közeli Zicksee miatt ismert, különösen a családosok és a vízisportokat kedvelők körében népszerű.
 
Folytatás... [St. Andrä am Zicksee]
 
Veliko Tarnovo
Közép-Bulgária
 
A festői fekvésű Veliko Tarnovo, a II. Bolgár Birodalom egykori fővárosa, Bulgária egyik legszebb városa. Méltán pályázhat Bulgária első számú ’műemlékvárosa’ címére.
 
Folytatás... [Veliko Tarnovo]
 
Omis
Horvát tengerpart
A Dalmácia déli részén, a Cetina folyó torkolatában elterülő Omiš ma népszerű fürdőváros, de a 11-12. században a környék hírhedt kalózfészke volt. Omiš képét a 331 méter magasan a város felett emelkedő Mirabell erődöt a Stargrad erőd ma is álló bástyái határozzák meg.
Folytatás... [Omis]
 
Makarska
Horvát tengerpart
Dalmácia déli részén, Splittől kb 60 km-re elterülő, szép fekvésű Makarska a Biokovo hegység meredek láncai alatt húzódó Makarskai Riviéra központja. Makarska népszerűségét a gyönyörű, mintegy 1,5 km-en át húzódó aprókavicsos strandjának köszönheti. Pálmafás tengerparti sétánya népszerű a turisták között.
Folytatás... [Makarska]
 
Zadar
Horvát tengerpart
A "kis horvát Rómaként" is emlegetett Zadar, Dalmácia egykori fővárosa, gazdag kulturális és történelmi látnivalókban: római, bizánci és román építészet remekműveit találjuk a városban. Zadar egy félszigetszerű földnyelven fekszik, a szárazföldtől a belső kikötő választja el. Zadar egyik leghíresebb műemléke a 12-13 században épült, román stílusú, háromhajós Szent Stošija bazilika.
Folytatás... [Zadar]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 67 - 77 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement