Utazások arrow Utazások külföldön
Saranda
Albán tengerpart
Saranda Albánia egyik legnaposabb városa. Tengerparti sétányán kellemes hangulatú kávéházak és éttermek sorakoznak. Sarandaban több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk. Ideális helyszín a közeli Butrint romvárosának meglátogatására.
 
Folytatás... [Saranda]
 
Kisinyov
Kisinyov és környéke
A 2. világháború kíméletlen harcai gyakorlatilag a földdel egyenlővé tették a várost, a pusztítások alól csak az 1840-ben épült ortodox székesegyház és a késői orosz klasszicista stílusú harangtorony menekült meg. A teljesen újjáépült Kisinyov így mára egy modern város képét nyújtja, nagy kiterjedésű zöldfelületekkel. Múzeumai közül a Nemzeti Múzeumot és a Kisinyovi Szépművészeti Múzeumot érdemes kiemelni.
Folytatás... [Kisinyov]
 
Durrës
Albán tengerpart
Durrës Albánia legnagyobb tengerparti üdülőhelye vált, homokos tengerpartján kilométereken keresztül sorakoznak az új építésű hotelek. Durrës legjelentősebb látnivalója a k. e. 2. században épült római kori amfiteátrum.
 
Folytatás... [Durrës]
 
Minszk
Minszk és környéke
Minszk óvárosában néhány régebbi templomot és székesegyházat azért találhatunk, ilyen a 17. században, barokk stílusban épült ortodox Szentlélek katedrális, Szűz-Mária templom a 18. század elejéről vagy a bencés apátság a 17. század közepéről. Minszk gazdag múzeumokban, érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, a Szépművészeti Múzeumot és a Nagy Honvédő Háború Múzeumát.
Folytatás... [Minszk]
 
Graz
Bécs és környéke
A stájer tartományi fõvárosnak, a Mur két oldalán elterülõ Graznak az eredete egészen a római korig nyúlik vissza. A városban a 2003-as európai kulturális fõváros vonzó hangulata várja a látogatókat.
Folytatás... [Graz]
 
Rijeka
Horvát tengerpart
Rijeka látnivaló viszonylag kis területen belül helyezkednek el. Az empire és szecessziós épületeinek hangsúlya, ’monarchiás’ stílusa, Rijeka hangulatát Bécshez vagy Budapestéhez teszik hasonlóvá. Tengerpart, a pálmafák és kikötőből induló korzó utcája, a városfal egykori irányát követő hosszan elnyúló sétánya nyújt mediterrán hangulatot.
Folytatás... [Rijeka]
 
Wieliczka
Dél-Lengyelország
A több mint 800 éves wieliczkai sóbánya Lengyelország egyik leglátogatottabb turista célpontja. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő sóbánya folyósóinak hossza több mint 300 km, míg a turistaútvonalak hossza meghaladja a 3 km-t. A sóbánya érdekességei a sóban kivájt folyosók, kápolnák, szobrok és csillárok.
Folytatás... [Wieliczka]
 
Jászó
Kelet Szlovákia
A jászói premontrei monostor megtekintése mellett feltétlenül érdemes meglátogatni a Jászói-barlangot, mely a Szlovák-karszt 11 másik barlangjával együtt az UNESCO Világörökségi listán szerepel.
Folytatás... [Jászó]
 
Sajószentkirály, Pletrich-Szilárdy kastély
Kelet Szlovákia
Sajószentkirály kiemelkedő látnivalója a Pletrich-Szilárdy kastély, mely a Dél-Gömöri régió egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt kastélyai közé tartozik. A hagyomány szerint a kastély alapja középkori, László király idejéből származó, de építését bizonyosan csak a 17. századig lehet visszavezetni.
Folytatás... [Sajószentkirály, Pletrich-Szilárdy kastély]
 
Klagenfurt utazás, látnivalók
Karintia
Klagenfurt Ausztria egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet és ezért már háromszor is megkapta az Európai Nostra diplomát. A városban tett séta alkalmával a látogatók csodálatos reneszánsz belsõ udvarokat fedezhetnek fel, amelyekben ma modern üzlethelyiségek, lokálok és hangulatos éttermek találhatóak.
Folytatás... [Klagenfurt utazás, látnivalók]
 
Segesvár
Erdély
Erdély keleti részén, a Nagy-Küküllő völgyében fekszik Segesvár (románul: Sighişoara) városa, egykori szász város, a régió egyik legszebb városa. Segesvár középkori városfallal körülvett óvárosa szerepel az UNESCO világörökség listáján is.
Folytatás... [Segesvár]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 56 - 66 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement