Utazások arrow Utazások külföldön
Tallinn
Tallinn és környéke
 
Tallinnban található a Balti régió legjobban megőrzött középkori városmagját, mely egyben szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. A középkorban kiépült városfala egykor egész Észak-Európa legerősebb erődítménye volt.
 
Folytatás... [Tallinn]
 
Bécs
Bécs és környéke
 
Bécs történelmi városmagjának épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. A város szimboluma a  87 méter magas tornyával kiemelkedő, Szt-István székesegyház (Stephansdom). A Schönbrunni-kastély csodálatos barokk épületegyüttese, a Habsburgok uralkodók állandó nyári rezidenciája szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
 
Folytatás... [Bécs]
 
Budva
Montenegrói tengerpart
BudvaA Budvai riviéra kitűnő strandjai mellett, a város egy pici, de szép óvárossal is rendelkezik. A városfallal körülvett óváros egy kicsi félszigetre épült, mely a kikötői sétányban folytatódik. Kanyargós, szűk utcákkal, kis terekkel tagolt óvárosa műemlékekben gazdag.
Folytatás... [Budva]
 
Rovinj
Horvát tengerpart
Az Isztriai-félsziget nyugati részén elterülő, egy kiálló szirtfokra épült, festői fekvésű Rovinj Horvátország egyik legszebb városa. A főtér és a kikötő peremén félkör alakban veszik körül a templomdombot a régi városrészek házai, köztük kacskaringós, macskaköves, szűk utcák és sikátorok vezetnek.
Folytatás... [Rovinj]
 
Olomouc
Morvaország
 
A morvaországi Olomouc történelmi belvárosa műemlékekben igen gazdag. Az UNESCO világörökségének listáján szerepel az 1740-ben barokk stílusban emelt Szentháromság-szobor. Olomouc legjelentősebb egyházi építménye a Szent Vencel székesegyház.
 
Folytatás... [Olomouc]
 
Pula
Horvát tengerpart
A város legfontosabb látnivalója az ellipszis alakú amfiteátrum, mely Augustus császár idejében épült, fénykorában 23 ezer néző befogadására volt képes. A korábbi városfal része volt a 2. században épült a Gemina-kapu, a kapu mögött található a Régészeti Múzeum épülete, kertjében találhatók egy egykori római színház romjai.
Folytatás... [Pula]
 
Split
Horvát tengerpart
Split legfontosabb műemléke Diocletianus palotája, mely szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Diocletianus palotájának falai között találhatjuk Split óvárosát. Split kitűnő bázist nyújt a környező Adria parti látnivalók és kirándulóhelyek bejárására és kiindulópontja a közeli dél-dalmáciai szigetekre induló hajójáratoknak
Folytatás... [Split]
 
Karlovy Vary
Nyugat-Csehország
 
Karlovy Vary a legnagyobb és leghíresebb csehországi fürdőváros. A világhírű fürdővárosába évszázadokon át sok híres ember látogatott gyógyulás és pihenés céljából.Gyógyvizei mellett az itt gyártott gyógynövény likőrről, a Becherovka-ról híres.
 
Folytatás... [Karlovy Vary]
 
Shkodra
Észak-Albánia
Shkodra középkori vára mellett a környező természeti látnivalókhoz, Albán Alpok irányába, illetve a Shkodrai-tóhoz induló kirándulásokhoz kínál bázist. Shkodra legfőbb nevezetessége a város szélén álló, a Buna és a Drini folyók által körülölelt várhegyen álló középkori Rozafa vára.
 
Folytatás... [Shkodra]
 
Ruszt
Burgenland
 
Fertő-tó nyugati partján fekvő műemlékekben bővelkedő Ruszt városának legismertebb látnivalója a románkori eredetű Halásztemplom (Fischerkirche), itt találjuk Burgenland legjelentősebb, középkorból származó freskóit. Ruszt egyben történelmi borváros is, minőségi borairól ismert.
 
Folytatás... [Ruszt]
 
Kotor
Montenegrói tengerpart
Kotor utazás látnivalók
Kotorban a montenegrói tengerpart legépebben megőrzött, középkori műemlékekben bővelkedő, városmagját találjuk. A város fölött mintegy 260 m magasban álló Szent Iván erődből fantasztikus panoráma nyílik a városra és az egész Kotori-öbölre.
Folytatás... [Kotor]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 34 - 44 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.