Utazások arrow Utazások külföldön
Kolozsvár
Erdély
A Gyulai-Havasok határán fekvő Kolozsvár (románul: Cluj-Napoca), Erdély második legnagyobb városa, a régió kulturális központja. Bár középkori városfalát és bástyáit nagyobbrészt lebontották a 20. század elején, óvárosa több jelentős műemlékkel is szolgál az idelátogatóknak. A település első számú látnivalója a 14. században, gótikus stílusban épített Szent Mihály-plébániatemplom, számos történelmi esemény helyszíne.
Folytatás... [Kolozsvár]
 
Innsbruck utazás, látnivalók
Tirol
Innsbruck egy csodálatos hegyi kulisszával is büszkélkedhet, mely valósággal körülöleli a várost. A látogatóknak semmi esetre sem szabad kihagyniuk a 2000 méter magas Seegrubehoz tett kirándulást, ugyanis úgy nyáron, mint télen lélegzetelállító hegyi panoráma tárul a túrázók elé.
Folytatás... [Innsbruck utazás, látnivalók]
 
Cesky Krumlov
Dél-Csehország
 
Cesky Krumlov Csehország egyik legszebb városa, történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Óvárosának mintegy 300 műemléképületével, kanyargós macskaköves utcáival, hangulatos éttermeivel akár többnapos kellemes tartózkodást is ígér.
 
Folytatás... [Cesky Krumlov]
 
Gdansk
Észak-Lengyelország
A Danzig néven is ismert egykori Hanza város a középkor egy fontos kereskedelmi és kikötővárosa volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Gdansk fő nevezetességei az Ulica Długa (Hosszú utca) and Długi Targ (Hosszú Piac) területén, az un. Királyi úton helyezkednek el. A történelmi óváros ezen részén sétálva rekonstruált, 15-19. századi díszes polgárházakat és reprezentatív épületeket találunk, melyeteket a városkapuk határolnak.
Folytatás... [Gdansk]
 
Ljubljana
Ljubljana és környéke
Ljubljana (korábbi nevén Laibach) a kontinens egyik legfiatalabb fővárosa, területét a Ljubljanica-folyó szeli ketté, a folyó jobb partján helyezkednek el a régi városrészek, fölöttük pedig a várhegy. Ljubljana legélénkebb tere, fiatalok kedvelt találkozóhelye a Prešeren-tér, melynek leghangsúlyosabb eleme a 17. században épült barokk ferences templom.
Folytatás... [Ljubljana]
 
Várna
Bolgár tengerpart
 
Az ország ’tengerparti fővárosának’ is nevezett Várna látnivalóival, programjaival, tengerparti strandjaival az egyik legkedveltebb üdülőhely a Fekete-tenger mentén. Műemlékei közül kiemelkedik az egykori római fürdő, melynek közel  400 hosszú csatornarendszere szinte teljes épségben megmaradt.
 
Folytatás... [Várna]
 
Eperjes
Kelet Szlovákia
Eperjes (Presov) látnivalóinak jelentős része az orsó alakú térré kiszélesedő főutcáján és annak közelében található. Főtere a 13. században kezdett kialakulni, míg a tér legtöbb épülete a 15. században alapozódott, melyek később pártázatos, reneszánsz díszes homlokzatot kaptak.
Folytatás... [Eperjes]
 
Pozsony
Nyugat Szlovákia
Pozsony szép fekvése és finom sörei mellett számos történeti látnivalót tartogat az idelátogatóknak.  Az óváros és a várnegyed egy gyalogszerrel is könnyen bejárható területen belül fekszik. A város felé közelítve már messziről kitűnik a Duna fölé magasodó négy saroktornyos, középkori várának épülete, mely jelenleg múzeumként működik.
Folytatás... [Pozsony]
 
Riga
Riga és környéke
 
Riga történelmi belvárosa valódi ékszerdoboz az ideérkező turisták számára, óvárosa szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. A legjobb talán a Rigába való utazást június hónapra a fehér éjszakák idejére időzíteni, de júliusban és augusztusban is kellemes időben lehet részünk.
 
Folytatás... [Riga]
 
Nagyszeben
Erdély
A Déli-Kárpátok előterében fekvő Nagyszebent (románul: Sibiu) a romániai szászok ’fővárosának’ tekintik. A középkori belvárosa kis területen fekszik, látnivalói gyalogszerrel is könnyen bejárhatóak. Az óváros legfőbb látnivalója a 14-15. században épített gótikus székesegyháza.
Folytatás... [Nagyszeben]
 
Szófia
Szófia és környéke
 
Szófia a Szófiai-medence szélén a Vitosa-hegység lábánál terül el. Szófia műemlékei hűen tükrözik a városban évszázadokon keresztül keveredő különféle kultúrák hatását, a korábbi időszakok emlékit őrzik a római, török, bizánci és a bolgár eredetű műemlékei.
 
Folytatás... [Szófia]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 23 - 33 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement