Utazások arrow Utazások külföldön
Bukarest
Havasalföld és Dobrudzsa
Bukarest legjellegzetesebb épülete is, a Parlament palota, híven tükrözi Ceauşescu megalomániáját. A 12 emeletes, 3100 szobás palota 1980-as években épült, mely a világ második, míg Európa legnagyobb épülete. Jelenleg a parlament épületéül szolgál. A Diadalív a párizsi diadalív mintájára készült 1935-ben. A Stavropoleos ortodox templom és a hozzátartozó egykori kolostor a 18. században készült, belső freskói, aranyozott ikonosztáza figyelmet érdemelnek.
Folytatás... [Bukarest]
 
Belgrád
Belgrád és környéke
 
Belgrád 3 nagy városrészből áll, Novi Beograd modern városrésze egyben Belgrád üzleti központja is. Zemun egy önálló település volt, később csatolták Belgrádhoz. Az Ada Ciganlija nevű sziget Belgrád egyik fő szórakozóközpontja, hangulatos éttermeivel, bárjaival és kávéházaival.
 
Folytatás... [Belgrád]
 
Krasznahorka vára
Kelet Szlovákia
A kúp alakú dombon álló Krasznahorka vára 1320 előtt épült. Középkori története során fontos szerepet játszott a lábainál elhaladó, Erdélyt a Szepességgel összekötő, forgalmas kereskedő útvonal védelmében.
A vár magjához, amelyben a középkori lakótorony áll, spirál alakú úton jutunk fel. A belső udvarokat lakórészek, a bástyák és a vár magas falai zárják körül.
Folytatás... [Krasznahorka vára]
 
Brassó
Erdély
A Déli- és a Keleti Kárpátok találkozásánál fekvő Brassó (Brasov) Erdély egyik legszebb fekvésű városa. A város legfőbb nevezetessége főterén álló, 1385-1477 között későgótikus stílusban épült Fekete-templom.
Folytatás... [Brassó]
 
Burgasz
Bolgár tengerpart
BurgaszBurgasz Bulgária Fekete-tenger déli részének központjának számít, az ország elsődleges kikötővárosa. A város kitűnő bázispontot képez a déli partszakasz bejárására. Burgasz környékének kiemelkedő látnivalóinak számít Neszebar és Szozopol történelmi tengerparti városkái. A Burgasz mellett elterülő Burgaszi-tavak az ország legnagyobb kiterjedésű nedves élőhelye számos ritka madárfajnak nyújt otthont.
Folytatás... [Burgasz]
 
Brno
Morvaország
 
A Morvaország történelmi központjaként is ismert Brno látnivalói közül 11. században épült Spilberk vár, a 13. században épült Szent Péter templom és a kapucinusok templom emelkedik ki. A Tugendhat-villa funkcionalista építménye szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.
 
Folytatás... [Brno]
 
Kijev
Kijev és környéke
Kijev az egyik legrégebbi kelet-európai város, az V. században ősszlávok alapították, ezt követően számos birodalom része, 1991 óta a független Ukrajna fővárosa. Az óváros leghíresebb látnivalója a 11. századi Szent Szófia Székesegyház, belsejében gyönyörű freskókkal és mozaikokkal. A székesegyháztól indul Kijev üzletekkel teli, nyüzsgő bevásárló utcája, a Kreshchatyk utca.
Folytatás... [Kijev]
 
Isztambul
Isztambul és környéke
A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul történelmi negyedei szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján.

Isztambul egyik leghíresebb épülete a Topkapi palota, amely a 15. és a 19. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. Az épületegyüttesből kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár. A Topkapi dombjáról fenséges kilátás nyílik a hajóktól nyüzsgő Aranyszarv-öbölre.
Folytatás... [Isztambul]
 
Dubrovnik
Horvát tengerpart
Dubrovnik utazás látnivalókAz Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné.
Folytatás... [Dubrovnik]
 
Wroclaw
Délnyugat-Lengyelország
Az Odera partján fekvő Wroclaw az egyik legszebb lengyel város, melyet a ’Száz híd városának’ is neveznek. Hídjai, folyói és csatornái miatt Wroclaw másik elnevezése a ’lengyel Velence’.  Emellett Wroclaw nyüzsgő egyetemi város felsőfokú tanintézményében közel 130 ezren tanulnak. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér (Rynek) a gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival.
Folytatás... [Wroclaw]
 
Tirana
Tirana és környéke
Tiranában a törökkori emlékek sajátos egyveleget alkotnak a kommunizmus idején épített szocreál városképi együttesekkel. Az 1789-1823 között épült Et'hem Bey mecset, amely kupolájával és minaretével a város legjellegzetesebb épülete.
 
 
Folytatás... [Tirana]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 12 - 22 / 97

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement