Utazások arrow Utazások Magyarországon
Opera, Budapest
Budapest látnivalók
Az Andrássy úton található műemléképületek egyik legjelentősebbike z Ybl Miklós által tervezett Állami Operaház. Az 1875 és 1884 között eklektikus-neoreneszánsz stílusban emelt épület a korszak nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő alkotása külső és belső díszítőművészete alapján egyaránt. Nézőtere Európa egyik legszebb színházi nézőtere, akusztikája is kitűnő.
Folytatás... [Opera, Budapest]
 
Sátoraljaújhely
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Sátoraljaújhely Borsod-Abaúj-Zemplén megye egykori székhelye, hazánk legészakibb városa. Gyönyörű természeti környezetével, kereskedelmi és kulturális életével, a Sátor-hegyek és az Alföld találkozásánál, a zempléni táj egyik központja, határátkelőhely Szlovákia felé. Városközpontjában és régi városrészeiben a felvidéki kisvárosok jellegzetes hangulatát őrizte meg.

Műemlékekben, műemlék-jellegű épületekben gazdag, jelentős történelmi hagyományokkal rendelkező város. A városhoz kötődik többek között 3 nagy magyar történelmi személyiség neve, Kossuth Lajosé, Kazinczy Ferencé és II. Rákóczi Ferencé.
Folytatás... [Sátoraljaújhely]
 
Parlament, Budapest
Budapest látnivalók
A parlament a főváros, de egyben az ország egyik legimpozánsabb épülete. Az 1884-1902 között Steindl Imre tervei alapján épült neogótikus stílusú épület a főváros egyik jelképe. Impozáns méretével a Duna-part egyik meghatározó épülete, 96 m magas és 268 m hosszú.  A főhomlokzatával a Dunára néző épületet 88 szobor díszíti.
Folytatás... [Parlament, Budapest]
 
Mosonmagyaróvár
Győr-Moson-Sopron megye
Az osztrák és szlovák határ mentén, a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál fekvő Mosonmagyaróvár legjelentősebb műemléke a vár. A vár legrégebbi részei a 13. századból származik; az épület a 16 és 19. századi átépítések alkalmával nyerte el mai formáját.
Folytatás... [Mosonmagyaróvár]
 
Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest
Budapest látnivalók
Zsigmondy Vilmos geológus 1868-77 fúrásai hozták felszínre 74 C-os forrásának gyógyvizét. Gyógyfürdőjét a 20. század elején építették neobarokk stílusban. A háromemeletes, napozóteraszos strandfürdője 1926-ban lett kész. Az 1960-as években fizioterápiás ossztály és fürdőruhás termálosztály alakult. A medencéket 1999-ben szűrő-forgató berendezésekkel látták el. Gyógyvize különösen a mozgásszervi megbetegedések, izületi- és ideggyulladások kezelésére alkalmas.
Folytatás... [Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest]
 
Halászbástya, Budapest
Budapest látnivalók
A Mátyás templom mögött, középkori várfal helyére épült 1895 és 1902 között neoromán stílusban. A Schulek Frigyes tervei alapján készült épület meghatározó városképi jelentőségű. A középkorban a templom melletti téren volt a halpiac és a halászok céhe védte a határos erődszakaszt. A halászbástya épülésekor védelmi funkciót már nem töltött be.
Folytatás... [Halászbástya, Budapest]
 
Várpalota
Veszprém megye
Várpalota a Bakony-hegység lábainál, a Balatontól 25 km-re fekszik. A város fő látnivalója a főtér közepén álló középkori vára, mely ma Magyarország egyetlen vegyészeti múzeumának ad otthont. Az 1724-ben épült Zichy-kastélyban a Trianon Múzeum működik. Várpalota klasszicista stílusú zsinagógájában ma galériaként funkcionál, a főterén található Római katolikus temploma barokk stílusú.
Folytatás... [Várpalota]
 
Szent-István Bazilika, Budapest
Budapest látnivalók
A Szent-István plébániatemplom, vagy közismertebb nevén a bazilika építése 1851-ben indult meg, de véglegesen csak 1905-ben készült el. A neoreneszánsz stílusú templom az egész főváros legnagyobb temploma: 86 m hosszú, 55 m széles, míg magassága 96 m. Igazán jó rálátás a Szent-István tér szűkössége miatt inkább a szemközti Várhegyről nyílik.
Folytatás... [Szent-István Bazilika, Budapest]
 
Gellérthegy, Budapest
Budapest látnivalók
Budapest egyik népszerű kirándulóhegye, több oldalról is turistautak vezetnek a hegy tetejére. A Gellérthegy tövében ered több gyógyforrásunk is, ezek táplálják többek között a Gellért-, a Rudas- és a Rác-fürdőt.
Folytatás... [Gellérthegy, Budapest]
 
Citadella, Budapest
Budapest látnivalók
A 220 m hosszú és 45-60 m széles fellegvárat Habsburg katonák építették a Gellérthegy tetején az 1848-49-es szabadságharc leverését követően. Az építése idején már elavultnak számító erődítmény inkább a lakosság megfélemlítésére szolgált. Az erőd külső várfalainál és belső udvarán különböző tematikájú kiállítások láthatóak.
Folytatás... [Citadella, Budapest]
 
Mátyás-templom, Budapest
Budapest látnivalók
A Mátyás-templom Magyarország és Budapest egyik legkiemelkedőbb egyházi műemléke, falai a magyar történelem számos kiemelkedő eseményének adtak otthont. Nagyboldogasszonyunkról elnevezett budavári főtemplom, vagy Budavári Koronázó Főtemplom, de a népnyelven csak Mátyás-templomnak hívott alapításának pontos idejét nem tudjuk. Építése IV. Béla idején kezdődhetett a 13. század közepén kora-gótikus stílusban.
Folytatás... [Mátyás-templom, Budapest]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok: 23 - 33 / 64

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement