Utazások arrow Szlovákia utazás


Betlér, Andrássy-kastély
Kelet Szlovákia
A betléri kastély egyike a régió legjobb állapotban fennmaradt kastélyainak, eredeti berendezésével, bútoraival. A 18-19. századi bútorok mellett a kastélyban értékes festménygyűjtemény látható.
Folytatás... [Betlér, Andrássy-kastély]
 
Jászó
Kelet Szlovákia
A jászói premontrei monostor megtekintése mellett feltétlenül érdemes meglátogatni a Jászói-barlangot, mely a Szlovák-karszt 11 másik barlangjával együtt az UNESCO Világörökségi listán szerepel.
Folytatás... [Jászó]
 
Sajószentkirály, Pletrich-Szilárdy kastély
Kelet Szlovákia
Sajószentkirály kiemelkedő látnivalója a Pletrich-Szilárdy kastély, mely a Dél-Gömöri régió egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt kastélyai közé tartozik. A hagyomány szerint a kastély alapja középkori, László király idejéből származó, de építését bizonyosan csak a 17. századig lehet visszavezetni.
Folytatás... [Sajószentkirály, Pletrich-Szilárdy kastély]
 
Krasznahorka vára
Kelet Szlovákia
A kúp alakú dombon álló Krasznahorka vára 1320 előtt épült. Középkori története során fontos szerepet játszott a lábainál elhaladó, Erdélyt a Szepességgel összekötő, forgalmas kereskedő útvonal védelmében.
A vár magjához, amelyben a középkori lakótorony áll, spirál alakú úton jutunk fel. A belső udvarokat lakórészek, a bástyák és a vár magas falai zárják körül.
Folytatás... [Krasznahorka vára]
 
Kassa
Kelet Szlovákia
Kassa fő látnivalói – a kassai dóm, Szt. Mihály-kápolna, nemesi paloták, 19. századi polgári házak, múzeumok stb – nagyobbrészt a mintegy 800 méter hosszú, orsó alakban elnyúló főutcáján, illetve annak közvetlen közelében találhatóak.
Folytatás... [Kassa]
 
Eperjes
Kelet Szlovákia
Eperjes (Presov) látnivalóinak jelentős része az orsó alakú térré kiszélesedő főutcáján és annak közelében található. Főtere a 13. században kezdett kialakulni, míg a tér legtöbb épülete a 15. században alapozódott, melyek később pártázatos, reneszánsz díszes homlokzatot kaptak.
Folytatás... [Eperjes]
 
Zsolna utazás, látnivalók
Nyugat Szlovákia
Szlovákia északnyugati részén, a Váh folyó partján fekvő Zsolna (®ilina) látnivalóinak jelentős része viszonylag kis területen, a főtéren és annak közelében találhatóak. A város egyik meghatározó épülete a 15. században épült gótikus Szentháromság-plébániatemplom és a mellette található16. században emelt Burian-torony.
Folytatás... [Zsolna utazás, látnivalók]
 
Lőcse látnivalók
Kelet Szlovákia
A szepesi városok között Lőcse a legjellegzetesebb. Óvárosát ma is a 17. századi városfalak övezik, bástyatornyaiból 5 még ma is áll és megmaradt 3 kapuja is (Kassai-, Ménhárdi- és a Lengyel kapu).  Téglalap alakú főtere 13. századi eredetű, körötte épült egykori kereskedőházak több helyen ma is őrzik gótikus és reneszánsz formájukat.
Folytatás... [Lőcse látnivalók]
 
Bártfa utazás
Kelet Szlovákia
Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával, a 16. századi Szent Egyed templommal, körötte reneszánsz és barokk stílusú polgárházakkal. A várostól 5 km-re található a népszerű fürdőváros, Bártfafürdő (Bardejovské kúpele).
Folytatás... [Bártfa utazás]
 
Pozsony
Nyugat Szlovákia
Pozsony szép fekvése és finom sörei mellett számos történeti látnivalót tartogat az idelátogatóknak.  Az óváros és a várnegyed egy gyalogszerrel is könnyen bejárható területen belül fekszik. A város felé közelítve már messziről kitűnik a Duna fölé magasodó négy saroktornyos, középkori várának épülete, mely jelenleg múzeumként működik.
Folytatás... [Pozsony]
 

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.