Utazások arrow Nyugat-Dunántúl
Hédervár
Győr-Moson-Sopron megye
A Szigetközben, Győr és Mosonmagyaróvár között elhelyezkedő település fő látnivalója a középkori eredetű Héderváry kastély. A kastély legrégebbi része a 13. századig vezethető vissza. A 16. század első harmadában reneszánsz stílusban építették újjá; mai formáját a 18. századi barokk átalakításkor nyerte el. A kastély kertje védett. A kastélyban jelenleg kastélyhotel üzemel.
Folytatás... [Hédervár]
 
Hévíz
Zala megye
Hévíz a Balaton nyugati partjának közelében elhelyezkedő, a Hévízi-tó gyógyhatására alapuló gyógyfürdőváros Magyarország egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A Hévízi-tó a világ legnagyobb biológiailag aktív tőzegfenekű gyógytava, melynek vize nyáron 33-35C-os, míg télen 24C-os. A tó vize 48 órán belül teljesen kicserélődik. A tófenekén lévő tőzegiszappal elsősorban mozgásszervi betegségeket gyógyítanak.
Folytatás... [Hévíz]
 
Lipót
Győr-Moson-Sopron megye
A Győr és Mosonmagyaróvár között elterülő szigetközi település termálfürdőjéről ismert. Fürdője gyógyvize elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. A település vadgesztenye-sora és tündérrózsás morotva-tava védett. A környékbeli rehabilitált tavak horgászásra alkalmasak. A település 1722-ben épült barokk temploma műemlék.
Folytatás... [Lipót]
 
Rábaszentmiklós
Győr-Moson-Sopron megye
A Győrtől délre fekvő település fő látnivalója az eredetileg a 12. században épített háromkaréjos temploma. A román stílusú templom eredetileg kétkaréjos körtemplomnak épült, a hozzá kapcsolódó patkó alakú szentéllyel és sekrestyével, a harmadik karéjjal később egészült ki eredeti formáját megtartva.
Folytatás... [Rábaszentmiklós]
 
Sopronhorpács
Győr-Moson-Sopron megye
Sopronhorpács fő látnivalója a román kori temploma és a barokk kastélya. Az 1773-ban épült földszintes kastély az 1800-as évek elején egyemeletessé alakították, ekkor nyerte mai késő barokk formáját. A kastély a Széchenyi család tulajdonában volt. A kastély parkja természetvédelmi terület. A település római katolikus temploma román stílusú, mely a 12. században épült.  
Folytatás... [Sopronhorpács]
 
Sopronbánfalva
Győr-Moson-Sopron megye
A Sopron közeli, a Soproni-hegység vonulatain fekvő kis település fő látnivalója az egykori pálos, majd karmelita kolostor. A karmelita kolostortemplomban őrzött Fekete Mária kép a középkorig visszanyúló Mária kultusz egyik fontos emléke, ma is fontos zarándoklat helyszíne. A búcsújáróhely történetében a pálos majd a karmelita rend játszott fontos szerepet. A templom az egykori gótikus kolostortemplom részleteit ma is őrzi.
Folytatás... [Sopronbánfalva]
 
Mosonmagyaróvár
Győr-Moson-Sopron megye
Az osztrák és szlovák határ mentén, a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál fekvő Mosonmagyaróvár legjelentősebb műemléke a vár. A vár legrégebbi részei a 13. századból származik; az épület a 16 és 19. századi átépítések alkalmával nyerte el mai formáját.
Folytatás... [Mosonmagyaróvár]
 
Röjtökmuzsaj
Győr-Moson-Sopron megye
A röjtökmuzsaji kastély története az 1700-as évek közepére vezethető vissza. Akkoriban udvarházként a Nagyerdő vadászháza volt. Kastéllyá 1750-ben építtették át romantikus-klasszicista stílusban. A háború után a kastélyt államosították és 40 évig gyermeküdülőként működött, jelenleg kastélyszállóként működik
Folytatás... [Röjtökmuzsaj]
 
Ménfőcsanak
Győr-Moson-Sopron megye
A közigazgatásilag Győrhöz tartozó Ménfőcsanak egyik fő látnivalója a Bezerédj-kastély. A Bezerédj-kastély az 1770-es években épülhetett copf stílusban. A kastély mai formáját a 19. században nyerte el klasszicista stílusú átépítésekor. Az épületben  jelenleg könyvtár működik. A román kori eredetű, de a 17-18. században barokk stílusban átalakított Bezerédj-kápolnában kiállító- és koncertterem található.
Folytatás... [Ménfőcsanak]
 
Dénesfa
Győr-Moson-Sopron megye
Dénesfa legjelentősebb emléke a Cziráky-kastély. A zárt udvar köré épített, egyemeletes kastély. Kápolnájának részben megmaradt a 18. századi berendezése. A kastély kertje védettséget élvez. 1826-30 körül épült.
Folytatás... [Dénesfa]
 
Balf
Győr-Moson-Sopron megye
A közigazgatásilag Sopronhoz tartozó Balf a régió egyik legjelentősebb fürdőtelepülése. Gyógyforrásait már a rómaiak is hasznosították. Sopron városa 1550 körül helyezte üzembe a fürdőházat. Kiemelkedő érték még a Dorffmeister István freskóival és oltárképeivel díszített fürdőkápolna.
Folytatás... [Balf]
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 11 / 32

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.