Utazások arrow Műemlékek
Fertőd, Esterházy-kastély
Győr-Moson-Sopron megye kastélyai
Fertőd, Esterházy-kastély
Fertőd, Esterházy-kastély
 
A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.
 
Folytatás... [Fertőd, Esterházy-kastély]
 
Keszthely, Festetics-kastélyegyüttes
Zala megye kastélyai
 
A keszthelyi Festetics-kastélyegyüttes a felvilágosodás, a Georgikon és a Helikon-ünnepségek szellemiségének emlékműve. Reprezentatív kialakítású, eklektikus terei, részben megmaradt bútorzata egyúttal az arisztokrata életforma keretéül szolgáló 19. század végi lakáskultúrába engednek bepillantást.
 
 
Folytatás... [Keszthely, Festetics-kastélyegyüttes]
 
Nagycenk Széchenyi kastély
Magyarország kastélyai

A 18. század közepe táján épített kastély ma is meghatározó arculatát azt követően nyerte el, hogy 1783-ban Széchényi Ferenc ide költözött, és azt 1799-1800-ban emeletessé építve át, kibővítette. Homlokzata kora klasszicista külsőt kapott. Az alaprajz hangsúlyos elemei a barokk épülettől örökölt díszterem, a szép lépcsőház és az épület két végében lévő kápolna valamint a később megszűntetett színház.
Folytatás... [Nagycenk Széchenyi kastély]
 
Edelény L'Huillier-Coburg-kastély
Borsod-Abaúj-Zemplén megye kastélyai
 
Az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke, mely külső tömegét érintő nagyobb beavatkozás nélkül maradt ránk. Világi témájú rokokó festészeti dísze egyike a legteljesebben megmaradt falkép-együtteseinknek.
 
Folytatás... [Edelény L'Huillier-Coburg-kastély]
 
Pápa, Eszterházy-kastély
Magyarország kastélyai

A kastélyt Eszterházy Ferenc alakíttatta ki a középkori vár épületének felújításával, modernizálásával, illetve a várnégyszög déli falának lebontásával. A munkálatok a neves bécsi építész, Franz Anton Pilgram tervei alapján folytak.
Folytatás... [Pápa, Eszterházy-kastély]
 
Hatvan, Grassalkovich-kastély
Heves megye kastélyai
 
A Grassalkovich stílusú kastélyépítészet jellegzetes példája, noha eredetileg nem kastélynak, hanem gazdasági egység központjaként épült. A család vendégeként sok neves személy járt a hatvani, Grassalkovich-kastélyban, többek között Ady Endre, József Attila, Thomas Mann, Czóbel Béla, Stróbl Zsigmond és sokan mások.
 
Folytatás... [Hatvan, Grassalkovich-kastély]
 
Csákvár, Esterházy-kastély
Fejér megye kastélyai


A csákvári Esterházy-kastély a napóleoni háborúk után gazdaságilag megerősödő főúri réteg tipikus kastélya. Tartózkodó nagyvonalúságán áttűnő barokk örökséggel és a franciás jelleggel különleges színfoltja klasszicista kastélyépítészetünknek.

 

Folytatás... [Csákvár, Esterházy-kastély]
 
Kölesd, Felsőhídvég, Hiemer-Jeszenszky-kastély
Magyarország kastélyai
Az okleveles adatok és az épületben található bélyeges téglák tanúsága szerint a felsőhídvégi kastélyt Hiemer Ignác építtette 1760 körül. Az épület egytraktusos, oldalfolyosós. A díszterem az épület középrizalitjában kapott helyet.
Folytatás... [Kölesd, Felsőhídvég, Hiemer-Jeszenszky-kastély]
 
Dénesfa, Cziráky-kastély
Győr-Moson-Sopron megye kastélyai


A dénesfai Cziráky-kastély szokatlan tömegképzésének, egyszerűségében is ünnepélyes megjelenésének köszönheti értékét. A kastély teljes berendezése közgyűjteménybe került. Kápolnájának részben megmaradt a 18. századi berendezés.

 

Folytatás... [Dénesfa, Cziráky-kastély]
 
Fertőrákos, Püspöki-kastély
Győr-Moson-Sopron megye kastélyai
 
A fertőrákosi Püspöki-kastély külső és belső kialakítása a 18. század közepi főpapság magánszférájának építészetben és a társművészetekben magas színvonalon megfogalmazott emléke. Reprezentatív teremsorának stukkói, freskói, kályhái értékes alkotások.
 
Folytatás... [Fertőrákos, Püspöki-kastély]
 
Sellye, Draskovich-kastély
Magyarország kastélyai
A török kiűzése után az ország újjáépítését nagy vagyonú külföldi arisztokraták kezdték meg. Ebből a kora barokk periódusból, melynek kiemelkedő emléke a ráckevei és az edelényi kastély, kevés épület maradt ránk, melyet később ne építettek volna jelentősen át.
Folytatás... [Sellye, Draskovich-kastély]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 11 / 99

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.