Utazások arrow Budapest
Pesthidegkút, Klebelsberg-villa
Budapest látnivalók
Az együttes magját képező épületeket 1922-ben vásárolta meg a Klebelsberg házaspár, ezek folyamatos bővítésének eredménye a mai összkép. Tervezője a hagyomány szerint maga Klebelsberg Kunó volt.
Folytatás... [Pesthidegkút, Klebelsberg-villa]
 
Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest
Budapest látnivalók
Zsigmondy Vilmos geológus 1868-77 fúrásai hozták felszínre 74 C-os forrásának gyógyvizét. Gyógyfürdőjét a 20. század elején építették neobarokk stílusban. A háromemeletes, napozóteraszos strandfürdője 1926-ban lett kész. Az 1960-as években fizioterápiás ossztály és fürdőruhás termálosztály alakult. A medencéket 1999-ben szűrő-forgató berendezésekkel látták el. Gyógyvize különösen a mozgásszervi megbetegedések, izületi- és ideggyulladások kezelésére alkalmas.
Folytatás... [Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest]
 
Szent-István Bazilika, Budapest
Budapest látnivalók
A Szent-István plébániatemplom, vagy közismertebb nevén a bazilika építése 1851-ben indult meg, de véglegesen csak 1905-ben készült el. A neoreneszánsz stílusú templom az egész főváros legnagyobb temploma: 86 m hosszú, 55 m széles, míg magassága 96 m. Igazán jó rálátás a Szent-István tér szűkössége miatt inkább a szemközti Várhegyről nyílik.
Folytatás... [Szent-István Bazilika, Budapest]
 
Parlament, Budapest
Budapest látnivalók
A parlament a főváros, de egyben az ország egyik legimpozánsabb épülete. Az 1884-1902 között Steindl Imre tervei alapján épült neogótikus stílusú épület a főváros egyik jelképe. Impozáns méretével a Duna-part egyik meghatározó épülete, 96 m magas és 268 m hosszú.  A főhomlokzatával a Dunára néző épületet 88 szobor díszíti.
Folytatás... [Parlament, Budapest]
 
Zsinagóga, Dohány u, Budapest
Budapest látnivalók
A Dohány utcai zsinagóga a kontinentális Európa legnagyobb ma is működő zsinagógája. A hagymakupolás két torony, mint zsinagóga építészeti forma először itt jelenik meg a magyarországi zsinagógaépítészetben és nagy hatással volt a későbbiekben a vidéki zsinagógaépítészet alakulására is
Folytatás... [Zsinagóga, Dohány u, Budapest]
 
Halászbástya, Budapest
Budapest látnivalók
A Mátyás templom mögött, középkori várfal helyére épült 1895 és 1902 között neoromán stílusban. A Schulek Frigyes tervei alapján készült épület meghatározó városképi jelentőségű. A középkorban a templom melletti téren volt a halpiac és a halászok céhe védte a határos erődszakaszt. A halászbástya épülésekor védelmi funkciót már nem töltött be.
Folytatás... [Halászbástya, Budapest]
 
Vármúzeum, Budapest
Budapest látnivalók
A Budapesti Történeti Múzeum kiállításai láthatóak a vármúzeumban. A múzeumban többek között a középkori királyi palota feltárt és helyreállított maradványai, a gótikus palota szobrai és várostörténeti kiállítások láthatóak.
Folytatás... [Vármúzeum, Budapest]
 
Várhegy, Budai várnegyed
Budapest látnivalók
A várhegy egy 1,5 km hosszú a Duna fölé emelkedő domb, mely Budapest I. kerületében található. A várhegy része a budai várnegyed vagy másnéven a budai vár. A budai várnegyed jelentős középkori eredetű, illetve17-18. századi műemlékeivel, történelmi jelentőségénél fogva Budapest legfőbb látnivalója. A várnegyed 1987 óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel.
Folytatás... [Várhegy, Budai várnegyed]
 
Budavári palota, Budapest
Budapest látnivalók
A Várhegy végében emelkedő egykori királyi palota építése egészen a 13. századig nyúlik vissza. A várhegyen Zsigmond király uralkodása alatt épült ki a nagyméretű gótikus stílusú királyi palota.
Folytatás... [Budavári palota, Budapest]
 
Andrássy út, Budapest
Budapest látnivalók
Az Andrássy út Budapest egyik legismertebb sétáló útvonala. 1872-ben kezdték el építeni és 1885-ben adták át. A sugárút a 19. század végi, Budapestből világvárost építeni szándékozó városfejlesztői akarat egyik fő megnyilvánulása volt.
Folytatás... [Andrássy út, Budapest]
 
Opera, Budapest
Budapest látnivalók
Az Andrássy úton található műemléképületek egyik legjelentősebbike z Ybl Miklós által tervezett Állami Operaház. Az 1875 és 1884 között eklektikus-neoreneszánsz stílusban emelt épület a korszak nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő alkotása külső és belső díszítőművészete alapján egyaránt. Nézőtere Európa egyik legszebb színházi nézőtere, akusztikája is kitűnő.
Folytatás... [Opera, Budapest]
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 11 / 15

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.