Ausztria utazás
Salzburg
Salzburg
Salzburgnak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a „világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a Salzburgi Ünnepi Játékok idején világhírû mûvészek lépnek fel. A festõi óváros a világörökség része, templomok, várak, kastélyok és paloták határozzák meg a jellegzetes városképet.
Folytatás... [Salzburg]
 
Innsbruck utazás, látnivalók
Tirol
Innsbruck egy csodálatos hegyi kulisszával is büszkélkedhet, mely valósággal körülöleli a várost. A látogatóknak semmi esetre sem szabad kihagyniuk a 2000 méter magas Seegrubehoz tett kirándulást, ugyanis úgy nyáron, mint télen lélegzetelállító hegyi panoráma tárul a túrázók elé.
Folytatás... [Innsbruck utazás, látnivalók]
 
Bécs
Bécs és környéke
 
Bécs történelmi városmagjának épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. A város szimboluma a  87 méter magas tornyával kiemelkedő, Szt-István székesegyház (Stephansdom). A Schönbrunni-kastély csodálatos barokk épületegyüttese, a Habsburgok uralkodók állandó nyári rezidenciája szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
 
Folytatás... [Bécs]
 
Ruszt
Burgenland
 
Fertő-tó nyugati partján fekvő műemlékekben bővelkedő Ruszt városának legismertebb látnivalója a románkori eredetű Halásztemplom (Fischerkirche), itt találjuk Burgenland legjelentősebb, középkorból származó freskóit. Ruszt egyben történelmi borváros is, minőségi borairól ismert.
 
Folytatás... [Ruszt]
 
Eisenstadt
Burgenland
 
A Burgenland tartományi központjaként működő Eisenstadt (Kismarton) leginkább Haydn nevével kapcsolható össze. Eisenstadt legkiemelkedőbb látnivalója az Esterházy- kastély, ahol a zeneszerző csaknem negyven éven keresztül karmesterként dolgozott. Eisenstadt minden év szeptemberében otthont ad a nemzetközileg is elismert Haydn Napok rendezvénysorozatának.
 
Folytatás... [Eisenstadt]
 
Graz
Bécs és környéke
A stájer tartományi fõvárosnak, a Mur két oldalán elterülõ Graznak az eredete egészen a római korig nyúlik vissza. A városban a 2003-as európai kulturális fõváros vonzó hangulata várja a látogatókat.
Folytatás... [Graz]
 
Klagenfurt utazás, látnivalók
Karintia
Klagenfurt Ausztria egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet és ezért már háromszor is megkapta az Európai Nostra diplomát. A városban tett séta alkalmával a látogatók csodálatos reneszánsz belsõ udvarokat fedezhetnek fel, amelyekben ma modern üzlethelyiségek, lokálok és hangulatos éttermek találhatóak.
Folytatás... [Klagenfurt utazás, látnivalók]
 
Neusiedl am See
Burgenland
 
A Fertő-tó északi partján fekvő Neusiedl am See (Nezsider) a helyi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásai miatt népszerű. A város egyik fontosabb történelmi emléke a gótikus eredetű római katolikus plébániatemplom.
 
Folytatás... [Neusiedl am See]
 
Fertőmeggyes
Burgenland
 
Fertő-tó nyugati oldalán fekvő Fertőmeggyes  (Mörbisch) turisztikai programjai közül a tavi színpadon megrendezésre kerülő Operett Ünnepi Játékok érdemelnek említést.
 
Folytatás... [Fertőmeggyes]
 
Féltorony
Burgenland
 
Burgenland északi részén, a magyar határ mellett fekvő Féltorony (Halbturn) fő látnivalója a 18. század elején épült barokk kastély. A kastélyt hosszú ideig vadász- és nyaraló kastélyként használták, az épületben jelenleg múzeum működik. A korábbi franciakert nem maradt fenn, jelenleg a 100 évvel ezelőtt kialakított tájkert várja a látogatókat.
 
Folytatás... [Féltorony]
 
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 10 / 28

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.